Maasika toidublogi

Sööme terviseks!

Lihtne uhhaa 27/04/2009

Filed under: Kala,Supid — sweetluxury @ 16:14

lilled-ja-muu-021Vaja:

Kala-kogus oleneb kala suurusest, kuid uhhaad saab ka ühest pisikesest ahvenast keeta.

Vett-nii palju kui suppi soovitakse

Kartulit-vastavalt veele paras kogus

Porgandit paar tükki

Muna-ühe kausitäie kohta võiks umbes pool kuni terve muna olla

Soola

Tilli-vahet pole kas värskelt või maitseainena

Mugulsibulat 1 väikesem

Pipart paar tera

 

Valmistamine:

Kõigepealt tuleks üks kala kinni püüda ja puhastada sisikoonnast ning eemaldada lõpused-ülejäänud(pea, saba, uimed) las jäävad. Kala panna soovitud kogusesse vette keema ning lisada sool, pipra terad ja neljaks lõigatud(kooritud) sibul. Kala peab keema umbes 40 minutit. Samal ajal koorida, pesta ja tükeldada kartulid ning porgandid(porgandi kuubikud võiksid olla pisemad). Kui kala on keenud tuleb puljong kurnata puhtasse potti. Puljongisse panna keema kartuli- ja porgandi kuubikud ning till. Keeta ka munad(võib ka supi sees keeta aga sel juhul tuleks munad ennem pesta), keenud munad suruda kahvliga puruks. Kui kartulid ja porgandid on pehmed lisada supile purustatud muna ja segada.

Soovi korral võib supile ka keedetud kala tükke lisada.

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s